Ankerteksten: Hoe kies je de beste voor je Backlinks

Het gebruik van ankerteksten in je backlinks is een krachtige manier om je SEO te optimaliseren en ervoor te zorgen dat crawlers van zoekmachines je website gemakkelijk kunnen vinden en benaderen. Maar wat zijn de beste ankerteksten om te gebruiken? In deze blogpost bekijken we de verschillende soorten ankerteksten en onderzoeken we welke het meest effectief zijn om verkeer naar je inhoud te leiden.

Soorten ankerteksten

Er zijn drie hoofdtypen ankerteksten. Deze omvatten gemerkte, generieke (ook bekend als naakte URL) en op trefwoorden gebaseerde ankers. Merkankers verwijzen naar elke link die de naam van een bedrijf, product of handelsmerk als ankertekst gebruikt. Generieke ankers zijn links zonder woorden; ze bevatten alleen een URL of IP-adres. Op trefwoorden gebaseerde ankers gebruiken gerichte trefwoorden om terug te linken naar specifieke pagina’s binnen een website.

De juiste ankerteksten voor je backlinks kiezen

Als het gaat om de keuze welk type ankertekst het beste is voor je backlinks, is er niet één antwoord. Het hangt af van hoe je wilt dat de link verschijnt op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Als je wilt dat je links beter zichtbaar zijn, dan kunnen branded anchors gunstig zijn. Dit soort ankers verschijnen hoger op SERP’s omdat ze termen bevatten die mensen al herkennen en associëren met bepaalde merken of producten. Als je daarentegen wilt dat je links lager in de SERP’s verschijnen, maar relevanter zijn voor specifieke zoekopdrachten, dan kunnen op trefwoorden gebaseerde ankers geschikter zijn.

Bijvoorbeeld, als iemand zoekt op “hoe optimaliseer ik mijn website”, dan zou het gebruik van “optimaliseer mijn website” als ankertekst het gemakkelijker maken om gerelateerde inhoud op je site te vinden. Ondertussen hebben generieke ankers geen effect op de plaats van de links in de SERPS, maar ze leiden gebruikers wel terug naar een pagina binnen een website als erop wordt geklikt – ze hebben dus nog steeds hun nut!

Conclusie
Bij de beslissing welk type ankertekst het beste is voor je backlinks, komt het er uiteindelijk op aan welk resultaat je ermee wilt bereiken. Branded anchors zijn geweldig voor het verbeteren van de merkzichtbaarheid, terwijl op trefwoorden gebaseerde anchors zorgen voor een betere relevantie in de pagina’s met zoekresultaten – en generieke anchors bieden zowel gemak als veiligheid bij het teruglinken tussen webpagina’s binnen een site. Door zorgvuldig te overwegen welk type ankerteksten het beste bij je behoeften past, kun je de effectiviteit van je SEO optimalisatie strategie verbeteren en meer verkeer sturen naar de inhoud die je mensen wilt laten zien!

https://www.easylinkbuilding.nl/zoekwoorden/hoe-vindt-u-de-beste-zoekwoorden-voor-uw-backlinks/